Före bygga - byggherrens roll för en säker arbetsmiljö

Kursen är framtagen av Håll Nollan i samarbete med Byggherrarna och syftar till att ge dig som deltagare ett ramverk för vad arbetet och ansvaret som byggherre innebär. Till stor del handlar det om att förebygga - innan vi börjar bygga. Genom delaktighet och engagemang kan du som byggherre fortsätta skapa förutsättningar för en säker arbetsmiljö genom hela projektprocessen.

Under kursen går vi igenom gemensamma verktyg för riskhantering och hur du bör arbeta med dem projektgenomgående:

  • Arbetsmiljöplan
  • Projekttidplan
  • Arbetsplatsdisposition
  • Riskhantering
  • Byggmöten
  • Kravställning och uppföljning

Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som byggherrens representant i rollen som exempelvis projektchef, projektledare, projektansvarig, projekteringsledare eller projektutvecklare.

Förkunskaper
Du bör ha erfarenhet av byggprocessen och ha kännedom om din verksamhets ledningssystem. Det är även en fördel om du har gått Bas-P och Bas-U, grundkurs eller motsvarande.

Se aktuellt kursutbud i vår > Kalender


Safe Construction Training

Safe Construction Training är hela branschens introduktionsutbildning inom arbetsmiljöområdet. En grundläggande utbildning som alla som arbetar på våra bygg- och anläggningsarbetsplatser ska gå. Vi rekommenderar även att att alla övriga i branschen går utbildningen. Utbildningen, som genomförs digitalt via Byggbranschens utbildningscenter, är kostnadsfri och öppen för alla.

> Läs mer och boka utbildningen här


Publicerad
Senast uppdaterad