En december med ljus i mörkret

Det är den tiden på året då mörkret sänker sig, det börjar blir kallare och kyligare och dagarna känns kortare. Men det är också en tid för att kura in sig lite extra, tända ljus och passa på att umgås med nära och kära.

Tyvärr har det varit en mörk höst när det gäller olyckor i vår bransch - några med dödlig utgång. Det är naturligtvis oacceptabelt och visar än en gång på hur viktigt vårt arbete är. Ljuset är det engagemang ni ger. Vi kommer aldrig att ge upp, och jag är så oerhört stolt över vad vi tillsammans har åstadkommit under hösten.

Bland annat har vi lanserat en helt ny utbildning "Före Bygga - byggarens roll för en säker arbetsmiljö. Båda tillfällena i Stockholm och Göteborg var helt fullsatta! Vilket hopp det ger att så många byggherrar höjer sin kompetens och bestämt sig för att minska olyckorna i byggbranschen. Stort tack till projektgruppen som har fått det att hända!

Många av er har redan skickat in er handlingsplan för hur ni ska implementera våra gemensamma arbetssätt och standarder för hur vi jobbar säkert. Det ska bli mycket spännande att lyssna på hur implementeringen går vid kommande nätverksträffar. Under hösten har vi också haft flera seminarier och lärt oss mer om hur vi kan förhindra olyckor vid lastning och lossning, riskhanteringar vid allvarliga olyckor.

Det är det finaste med vår förening. Att vi möts. Samarbetar. Oavsett vilken roll vi har kan var och en av oss vara delaktiga mot ett gemensamt tydligt mål. Att alla ska komma hem oskadda efter en arbetsdag. Tack för att ni gör det möjligt.

Med detta i åtanke ser jag fram emot vad vi kommer att åstadkomma under nästa år. På vår hemsida och i vårt medlemsbrev kan du läsa mer om de spännande projekt och initiativ som är på gång.

Jag vill också passa på att önska dig en riktigt god jul och gott nytt år.

Vinterhälsningar,
Ulrika

Publicerad
Senast uppdaterad