"Det känns fantastiskt att så många företag vill förändra säkerheten på sina byggarbetsplatser och även dela med sig till andra."

Vad är det viktigaste som har hänt under Håll Nollans första år?

Det är svårt att välja ut det viktigaste, men för mig så är det vissa delar som måste vara på plats för att överhuvudtaget kunna verka. Det första är att ha en registrerad förening och ett servicebolag på plats. Det andra är att ha en långsiktig strategi och en verksamhetsplan och det tredje är att ha resurser till att verkställa utvecklingsprojekten. Det gäller både resurser i form av projektledare som medlemmarnas delaktighet.

Sist men inte minst är jag så himla glad att vi nu är 42 medlemmar, vilket är mer än tre gånger så många som vi var när vi bildades. Det känns fantastiskt att så många företag vill förändra säkerheten på sina byggarbetsplatser och även dela med sig till andra.

Vad ser du mest fram emot inom den närmaste framtiden?

Det jag ser mest fram emot just nu är tre saker:

  1. Att vår nya webbplats är på plats så vi successivt kan använda den till att dela med oss av medlemmarnas filmer, E-utbildningar och kommunikationsmaterial.
  2. Att vi ska ha ett seminarium om riskanalys och arbetsberedningar den 25 april.
  3. Att få presentera resultatet från våra utvecklingsprojekt till medlemmarnas chefsrepresentanter och få återkoppling från dem.

Varför ska man vara med i Håll Nollan?

Först och främst för att man vill vara delaktig i att förändra och utveckla byggbranschen till en säkrare bransch. Det är mer än att ”bara” utveckla sitt eget företags arbetsmiljöarbete. Det skapar stolthet bland medarbetare att vara ett ansvarsfullt företag.

Du får också ett fantastiskt nätverk som tillsammans har en otrolig kompetens. Detta gäller såväl chefer som specialister bland medlemmarna. Den kunskapen kan du ta med dig och gör att du får chans att påverka delar som är viktiga för ditt eget säkerhetsarbete. Som entreprenör kommer du vara bättre rustad för att möta byggherrarnas allt högre arbetsmiljökrav och som byggherre får du bra kunskap och verktyg för att ställa effektfulla krav.

Senast uppdaterad