Datum:
Plats:
Malmö

Till stor del handlar det om att förebygga, innan du börjar bygga. Genom delaktighet och engagemang kan du som byggherre skapa förutsättningar för en säker arbetsmiljö genom hela projektprocessen.

Kursen är framtagen av Håll Nollans medlemmar och syftar till att ge dig ett ramverk för vad rollen och ansvaret som byggherre innebär och hur du redan i tidiga skeden kan skapa förutsättningar för en säker arbetsmiljö.

Kursinnehåll

Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska moment och bygger på Håll Nollans framtagna arbetssätt för byggherrar.

Vi går igenom gemensamma verktyg för riskhantering och hur du bör arbeta med dem projektgenomgående:

  • Arbetsmiljöplan
  • Projekttidplan
  • Arbetsplatsdisposition
  • Riskhantering
  • Byggmöten
  • Kravställning och uppföljning

Under dagen tillämpar vi verktygen i ett case och går även igenom och förtydligar byggherrens arbetsmiljöansvar utifrån lagstiftningen samt rollen i relation till BAS-P och BAS-U.

Kursmål

Efter kursen skall du känna dig trygg i rollen som byggherre, det arbetsmiljöansvar som följer och stärkt av de verktygen du har för att skapa förutsättningar för en säkrare arbetsmiljö.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som representerar byggherren i rollen som projektchef, projektledare, projektansvarig, projekteringsledare, projektutvecklare eller motsvarande.

Förkunskaper

Du bör ha erfarenhet av byggprocessen och känna till ditt företags lednings- och verksamhetssystem. Kunskaper i BAS- och BAS-U motsvarande grundkursen är en fördel.

Kursledare

Tanja Vaara, Civil- & Arbetsmiljöingenjör

Pris

Kursavgiften är 5 700 kr exkl moms och inkluderar kursdokumentation samt måltidspaket (lunch och fika). Medlemmar i Håll Nollan erhåller 20% rabatt.

Anmälan

Kursen genomförs i BFABs regi. > Anmäl dig här på BFABs webbplats


Läs mer

Publicerad
Senast uppdaterad