Datum:
Plats:
Inspelat webbinarium

Vi har bjudit in Håll Nollans medlemsleverantörer till att hålla presentationer om hur deras produkter och/eller tjänster kan bidra till att minska olyckor och ohälsa.

Här ovan kan du se inspelningen från när Martin Hildeborn, Luna Tools produktchef, berättade om både konsekvenserna tappade verktyg kan medföra och om hur riskerna att tappa verktyg kan förebyggas, samt hur verktygssäkring kan implementeras till att bli en naturlig del av säkerhetsarbetet. I webbinariet nämnde Martin den handbok som Luna Tools tagit fram, här nedan hittar du en länk till den:

Tryck här för Luna Tools handbok om verktygssäkring

Konsekvenser av tappade verktyg kan delas in i tre stora kategorier: Personskador/dödsfall, kostnader och tid. Över hälften av hantverkarna säger sig ha orsakat skador på verktyg eller material när de tappat ett verktyg. Offshore-industrin har länge haft säkring av verktyg som en självklarhet. Och de stora bygg- och industribolagen börjar nu allt mer uppmärksamma behovet av verktygssäkring. Många har redan implementerat detta. Att säkra verktyg är ofta inte svårt.

Publicerad
Senast uppdaterad