Datum:
Plats:
Inspelat webbinarium

Här kan du lyssna till när teamet bakom Långdal dammrivning (Boliden och Skanska), vinnarna av Håll Nollans arbetsmiljöpris 2022, presenterar hur de arbetat med rivningen av Långdalsgruvans invallningsdamm.

Juryns motivering:
Vinnarna har genom ett nära samarbete och gemensamma värderingar förverkligat höga arbetsmiljöambitioner genomgående i projektet. Kulturen har präglats av att arbetsmiljö genomsyrat samtliga steg – från de tidiga skedena, genom anbudsprocessen och under hela produktionen.

Presentationen gavs som ett webbinarium och gav en inblick i hur samspelet mellan beställare och entreprenör såg ut i det här projektet.

Rivningen av Långdalsgruvans invallningsdamm i Skellefteälven klassades som ett högriskprojekt av Boliden, med stora utmaningar både miljö- och arbetsmiljömässigt.

Läs med om arbetsmiljöpriset och vinnarteamet här.


FÖR VEM?
Alla som vill inspireras av hur andra arbetar med arbetsmiljöfrågor i sina projekt och få idéer kring vad man konkret kan göra i sin roll. Vi tror att du som intresseras av detta är exempelvis någon som upphandlar entreprenörer, är projekt- eller byggledare, projektchef, platschef, arbetsmiljöchef, KMA-samordnare eller skyddsombud.

Publicerad
Senast uppdaterad