"Det finns ett områden där vi aldrig ska konkurrera med varandra och det är kring säkerhet."

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson


För oss är det därför både viktigt och naturligt att vara på plats för att lyfta säkerhetsfrågan och att passa på att träffa så många som möjligt, både nuvarande och potentiella medlemmar samt opinionsbildare och politiker.

Speciellt glädjande är det att Ylva Johansson, arbetsmarknads- och etableringsminister, kommer att delta i vår paneldebatt under onsdag lunch. Temat för debatten är ”Hur ökar vi samverkan i hela byggbranschen så att ingen skadas på våra byggarbetsplatser?” och kommer att ta upp frågor kring vad som görs idag, kan vi skapa gemensamma standards vad gäller arbetssätt, regler och kompetens? Och hur gör vi för att alla som verkar i branschen ska ställa högre krav på varandra?

Vi kommer att hålla till i Skanskas trädgård, Rostockergränd 4, och själva paneldiskussionen kommer vara mellan kl. 12.30-13.30, onsdagen den 5/7. Vi kommer också bjuda på lunch, så kom gärna innan och stanna kvar en stund för att träffa andra som också vill få stopp på olyckorna i vår bransch. Maila gärna till Sofia Asp Lidberg för att anmäla ditt deltagande.

Ulrika Dolietis, vd för Samverkan för noll olyckor i byggbranschen, kommer att finnas på plats under hela veckan och kommer gärna och berättar mer om initiativet. Om du själv arrangerar någon form av debatt eller seminarium som rör säkerhetsfrågor, så deltar gärna Ulrika i detta. Eller om du vid något tillfälle samlar dina kollegor under veckan, så kommer Ulrika gärna dit och berättar mer. Maila till Ulrika, så kan ni bestämma tid och upplägg för hennes deltagande.

Väl mött i Almedalen!

Publicerad
Senast uppdaterad