Julen. En tid för eftertanke.

När jag skriver till dig så är det drygt en vecka kvar till julafton. De sista ska hinnas med både i yrkeslivet och med julbestyr. Men för några av oss blir den här julen inte som den brukar vara. Flera personer har även detta år mist livet på en byggarbetsplats, några till och med på våra medlemmars arbetsplatser. Livet blir aldrig sig likt för deras familjer, vänner och arbetskamrater. Det är naturligtvis oacceptabelt. Samtidigt som det inträffade är en påminnelse om hur viktigt vårt arbete är.

Jag är övertygad om att vi genom beslutsamhet i kombination med att lyssna och förstå andras behov skapar goda förutsättningar för att lyckas med vårt arbete. Man får också en högre acceptans för sina ställda krav om man själv har gjort vad man kunnat. Det gäller såväl om man är byggherre och handlar upp entreprenörer som om man är byggentreprenör och handlar upp underentreprenörer. Det gör mig därför väldigt glad att vår första version av standarderna i princip är klara och att vi under nästa år kommer lära oss mycket kring vad som krävs för att implementera dessa.

"Jag är övertygad om att vi genom beslutsamhet i kombination med att lyssna och förstå andras behov skapar goda förutsättningar för att lyckas med vårt arbete. Man får också en högre acceptans för sina ställda krav om man själv har gjort vad man kunnat"

När julafton är passerad och lugnet sänker sig är det också en tid för eftertanke. Vad har betytt mest under året och vad tar du med dig för lärdomar? För min del är jag är både imponerad och tacksam för alla medlemmars engagemang- utan er hade vi aldrig lyckats med vår plan. Det spelar ingen roll om det handlar om att hålla presentationer på våra seminarier, delta i olika arbetsgrupper, svara på remisser eller som nu delta i framtagandet av byggherreutbildningen. Ni ställer alltid upp. Tack alla ni som har varit och är delaktiga i arbetet och bidrar!

2018 har varit ett minst sagt spännande år för oss på Håll Nollan, och med en ökning från 27 till 57 starka medlemmar lär 2019 bli blir minst lika viktigt och angeläget. Bland annat instiftar vi ett nytt arbetsmiljöpris som kommer delas ut under Årets bygge den 26 mars. Jag vet att det pågår fantastiska initiativ ute på era arbetsplatser när det gäller arbetsmiljö och hälsa. Det behöver vi berätta om, och dela med oss av. Nominera, tipsa och delta! Kanske blir det du och ditt team som får ta emot priset? Fler av våra aktiviteter kan du läsa om här nedan.

"2018 har varit ett minst sagt spännande år för oss på Håll Nollan, och med en ökning från 27 till 57 starka medlemmar lär 2019 bli blir minst lika viktigt och angeläget"

Till sist. Ta hand om dig och dina nära och kära och ha en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Hälsningar,

Ulrika

Publicerad
Senast uppdaterad