Sveriges Byggindustrier är initiativtagare för satsningen på som byggs med inspiration från det finländska konceptet Safety Training Parks (STP).

Catharina Elmsäter-Svärd, vd på Sveriges Byggindustrier, inledde och talade om vikten av säkerhet och hur vi stoppar utvecklingen av dödsolyckor. Medverkade var även arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) och Arbetsmiljöverkets generaldirektör Erna Zelmin-Ekenhem. Ulrika Dolietis, VD Håll Nollan, var på plats för att stötta initiativet.

- Vi är glada över att arbetet är igång och ser fram emot invigningen av Sveriges första säkerhetspark i höst. Det är ett viktigt steg i byggbranschens säkerhetsarbete, säger Ulrika Dolietis.

Säkerhetsparken är en fysisk träningsanläggning där människor som arbetar i byggbranschen ges möjlighet att träna säkerhet och reflektera kring beteende och attityder. Det kommer att finnas träningsstationer för många olika riskmoment inom bygg- och anläggningssektorn. Parken byggs på en 1500 kvadratmeter stort område vid Arlanda flygplats och planeras att invigas den 30 september 2019.

Publicerad
Senast uppdaterad