Receptet på säkrare arbetsplatser

Ibland är mitt jobb extra roligt. Som när jag tydligt ser det engagemang och den drivkraft ni medlemmar har för att skapa trygga och säkra arbetsplatser. Ett exempel på det är Håll Nollans arbetsmiljöpris som vi delar ut för andra året den 31 mars. Under de senaste månaderna har arbetsgruppen och juryn arbetat intensivt med de nomineringarna som har kommit in till årets pris. 17 stycken fantastiska exempel på de resultat som ni medlemmar åstadkommer när det de gäller människors liv och hälsa.

Även om man skulle önska, så finns det inte bara ett enda sätt, ett recept på hur vi skapar säkrare arbetsplatser även om vissa ingredienser alltid behövs. Ledningens beslutsamhet och engagemang, en kultur som präglas av öppenhet och tillit där man tar tillvara på andras kunskap och självklart en bra riskhantering är basen. Detta gäller såväl för de tidiga skedena, i projekteringen som ute på bygget.

Tänk vilken skatt av erfarenheter som vi 76 medlemsföretag har tillsammans och kan sprida och dela med oss av? Räknar vi om det i minskade olyckor och antal räddade liv kan det bli en helt fantastisk summa!

Jag ser fram emot ett 2020 fyllt med aktiviteter tillsammans med er. Några av dessa kan du läsa i vårt medlemsbrev nedan. Men redan nu vill jag tipsa om att boka in den 15 september i din kalender. Då händer något riktigt spännande. En gemensam manifestation där ni medlemmar kommer vara högst delaktiga. Det vill du inte missa.

Hälsningar,
Ulrika

Publicerad
Senast uppdaterad