Utbyggnaden av Ångströmlaboratoriet är en viktig satsning för Uppsala universitet. I etapp fyra i byggprojektet är Akademiska Hus byggherre och NCC är entreprenör och är nu vinnare av Håll Nollans arbetsmiljöpris 2020. Närvaro, dialog och trivsel har varit nycklar till märkbart minskade olyckor på bygget – vilket har lett till mätbara resultat, varit ett av de viktiga kriterierna för att få priset.

"Jag och juryn är imponerade av hur team Ångström har lyckats att skapa motivation och engagemang kring arbetsmiljöarbetet. Extra roligt är att de tagit fram en modell som ser till att produktionens erfarenhet tas till vara för att få en säkrare projektering. Ett arbete som har gett synliga resultat, inte bara när det gäller att förebygga olyckor, utan också när det gäller trivsel, rimlig arbetsbelastning och att skapa en arbetsplats att vara stolt över."

Ulrika Dolietis, VD Håll Nollan

JURYNS MOTIVERING

”Genom att visualisera hur varje agerande gör skillnad för allas säkerhet hela vägen från projekteringen i kombination med ett öppet klimat, så har Ångström lyckats skapa en säker produktion. Ett arbete som har gett synliga resultat, inte bara när det gäller att förebygga olyckor, utan också när det gäller trivsel, rimlig arbetsbelastning och att skapa en arbetsplats att vara stolt över”

Ångströmlaboratoriet, Uppsala Universitet (Foto: Akademiska Hus)

TEAMMEDLEMMAR

Ove Eriksson, Akademiska Hus, Namo Rashid, Akademiska Hus, Henrik Roos, NCC, David Jansson, NCC, Johan Widerlöv, NCC, Marija-Kovac Bremler, NCC, Aron Torstensson, NCC, Tomas Larsson, NCC, Patrick Johansson, NCC, Simon Högberg, NCC.

Håll Nollans arbetsmiljöpris riktar sig till alla aktörer som är delaktiga i en byggprocess, och i år var det hela 17 stycken nomineringar. Tre av dess utsågs till finalister.

- Det har varit många kvalificerade ansökningar som visar på stort engagemang och gediget arbete för att hålla en hög nivå på arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet. Vi vet att det finns initiativ som varje dag gör skillnad genom att engagerade personer och team bidrar och verkar för att skapa trygga och säkra byggarbetsplatser, att lyfta fram och dela detta med andra är ett viktigt syfte med priset, säger Ulrika Dolietis

JURY HÅLL NOLLANS ARBETSMILJÖPRIS

Anders Erlandsson, Operativ chef, Skanska Sverige, Roger Linnér, Produktionschef, Peab, Tommy Lenberg, VD, Byggherrarna, Catharina Elmsäter-Svärd, VD, Byggföretagen, Ola Månsson, VD, Installatörsföretagen, Ali Sadeghi, Chef för verksamhetsområde Investeringar, Trafikverket, Claes Magnusson, VD Skolfastigheter Stockholm, Mattias Johansson, VD, Bravida, Hayar Gohary, Projektdirektör, Akademiska Hus *

*) deltog inte i omröstningen

LÄS INTERVJUER MED VINNANDE TEAM OCH FINALISTER HÄR

PRESSBILDER FÖR NEDLADDNING

Team Ångström - NCC och Akademiska Hus (Foto: NCC/Akademiska Hus)

Team Ångström - Projektstudio (Foto: NCC/Akademiska Hus)

Ove Eriksson, Akademiska Hus & Henrik Roos, NCC (Foto: NCC/Akademiska Hus)

Ångström, etapp 4, Uppsala universitet (Foto: Akademiska Hus, skiss tema)

Ulrika Dolietis, VD, Håll Nollan (Foto: Håll Nollan)

För frågor kontakta: Ulrika Dolietis , VD Håll Nollan, ulrika@hallnollan.se

Publicerad
Senast uppdaterad