Juryns motivering:

Vinnarteamet visar att beslutsamhet, engagemang och strukturerat arbete med arbetsmiljö och säkerhet är det som gäller för att lyckas. I projektet som vinnarteamet arbetar i har de, redan i planerings- och projekteringsfasen, lagt både fokus och tid på att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö under genomförandet och deras ihållande fokus har gett resultat. Det här är ett team som genom delaktighet lyckats skapa motivation, engagemang och ansvarstagande hos såväl underentreprenörer som egna medarbetare. Vi ser att många skulle kunna inspireras och ta efter det här teamet, vilket skulle bidra till en stor förflyttning i branschen.

Teamet från Skanska som arbetat i projekt Fredricelundsskolan i Karlstad planerade redan i projekteringsfasen för arbetsmiljön i projektet och fortsatte sedan genom hela produktionsfasen med att fortsätta utveckla arbetsmiljön. Något så enkelt som att följa upp antalet riskobservationer genom att samla bollar i ett transparent rör har bidragit positivt till arbetsmiljön och kulturen i projektet.

Så här säger Håll Nollans vd, Ulrika Dolietis om priset och finalist-teamen:

– Det är en ära att få dela ut Håll Nollans arbetsmiljöpris varje år och jag tycker att det är en av mina absolut roligaste arbetsuppgifter. Både att vara med och välja ut finalisterna och att sedan dela ut priset till det team som juryn utser. I år höll alla nominerade team riktigt hög nivå och det var otroligt jämnt i juryns röstning mellan de tre finalisterna.

I år delades, för första gången i arbetsmiljöprisets historia, även ett hedersutnämnande ut. Nya Tunnelbanan (Förvaltning för utbyggd tunnelbana, Subterra och Sandvik) uppmärksammades för att de i projektet trotsat förutfattade meningar, som kan finnas i branschen, om att vi inte utvecklas.

Genom att utveckla en ny metod för mekanisk bultsättning i tunnlar har de både arbetat för förflyttning i branschen, vågat satsa resurser på att komma förbi hinder och samarbetat mellan aktörerna i projektet, något juryn ville uppmärksamma genom en hedersutnämning.

Läs mer om samtliga finalister och vinnaren här

----------------------------------------------------------------------------------------------------
För frågor, vänligen kontakta:
Ulrika Dolietis, vd, Håll Nollan.
Telefon: 070-560 71 40
E-post: ulrika.dolietis@hallnollan.se

Hanna Ågermo, kommunikations- och pressansvarig, Håll Nollan.
Telefon: 076-557 31 53
E-post: hanna.agermo@hallnollan.se

Publicerad
Senast uppdaterad