Bolaget som utgår från Enköping har kunder över hela Sverige och utför sök i allt från små projekt till stora och säger själva att användning av sökhundar minskar risken för olyckor och tillbud med odetonerat material.

Så här säger Per-Johan Vidén, ägare och hundförare på Explosivhund Miljö & Säkerhet Sverige, om medlemskapet i Håll Nollan:

Vi är glada att få vara med och bidra med vår erfarenhet att leta upp odetonerat sprängämne (s.k. dolor) med våra Explosivhundar, och därmed öka säkerheten på arbetsplatser där risken är stor att man stöter på gammalt sprängämne. Bara hundarnas nosar kan ge oss en indikation om det finns odetonerat sprängämne kvar i marken innan man sätter skopan i backen.

Vi hälsar Explosivhund Miljö & Säkerhet varmt välkomna till Håll Nollan och ser fram emot att arbeta tillsammans för att skapa en säkrare bygg- och anläggningsbransch!

> Läs mer på EMS hemsida
> Se Håll Nollans samtliga medlemmar

Publicerad
Senast uppdaterad