Datum:
Plats:
Swedish taste, Sankt Eriksgatan 46D, Stockholm (T-bana Fridhemsplan)

Vad man än bygger, stort som smått så behövs det byggmaterial som på det ena eller andra sättet ska lossas eller lastas på arbetsplatsen. Detta är förenat med stora risker, som i värsta fall kan leda till dödsfall när material rasar ner från lastbilen och träffat någon.

Den 13 november bjöd vi in till ett seminarium då våra medlemmar presenterade vad gjort själva eller tillsammans med sina partners för att skapa en säker lossning. Seminariet avslutades med en workshop där vi delade erfarenheter, såväl vilka brister som förslag vad borde göras framåt för att ingen ska skadas.

Seminariet vände sig till chefer, arbetsmiljöansvariga, KMA-samordnare eller verksamhetsutvecklare. Men även andra som arbetar med transporter till byggarbetsplatser var varmt välkomna. Semnariet livesändes även och finns nu tillgängligt på vår Facebook sida.

Föreläsare var: Ulf Lundström, PEAB, Alf Berglund, Transportföretagen, Olle Brandt, Skanska, Minna Salmi, SSAB och Mathias Darnelius och Andreas Donsa-ard från Bonava. (På bilden ser ni Minna Salmi och Olle Brandt).

Resultatet från workshopen kommer att användas som underlag i den projektgrupp som kommer att arbeta fram Håll Nollans arbetsmiljöguide för säkrare lastning och lossning.

Stort tack alla deltagare och föreläsare för att ni delar med er av er kunskap och klokskap hur vi kan jobba för att alla ska komma hem oskadda efter en arbetsdag. Tillsammans skapar vi en säkrare byggbransch!

Här kan du ladda ner presentationerna från seminariet

Publicerad
Senast uppdaterad