Vinnare 2023

Team Fredricelundsskolan tog hem Håll Nollans arbetsmiljöpris 2023, stort grattis till er! Team Nya Tunnelbanan mottog även ett hedersutnämnande för sitt arbete med att ta fram en ny metod för bultsättning. Totalt fick Håll Nollan in 17 nomineringar till 2023 års upplaga av arbetsmiljöpriset och av dessa valdes tre finalist-team ut, Berggruppen (NCC), teamet bakom den mekaniska bultsättningen på Nya Tunnelbanan i Stockholm (Subterra, Sandvik och Förvaltning för utbyggd tunnelbana) och Team Fredricelundsskolan i Karlstad (Skanska). Här nedan kan du läsa mer om finalisterna:

  • Team Fredricelundsskolan
  • Berggruppen
  • Team Nya Tunnelbanan

Läs vår artikel om de tre finalisterna här

Här kan du ta del av finalisterna och vinnarteamets webbinarier

Om Håll Nollans arbetsmiljöpris

Priset uppmärksammar team som gör skillnad gällande de absolut viktigaste frågorna för oss som jobbar i bygg- och anläggningsbranschen – att alla på våra bygg- och anläggningsarbetsplatser kommer hem oskadda efter varje arbetsdag.

Priset vänder sig till ett team som genom sitt engagemang, samverkan och driv främjat säkerheten inom byggbranschen. Teamet kan arbeta i produktionen, i skedena som föregår produktionen eller en kombination av dessa. Med team menar vi den grupp som initierat, drivit och skapat förutsättning för att kunna driva igenom förbättringen.

Samtliga företag och team som har sin verksamhet i byggprocessen som byggherrar, projekteringsledare, projektörer, entreprenörer, inköpare etc. får nomineras. De behöver inte vara medlem i Håll Nollan.